Моята вяра към и.ф. гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Това,

...
Моята вяра към и.ф. гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Това,
Коментари Харесай

Петков: Борисов може винаги да ми се обади, а не да си говорим през медиите

„ Моята религия към и.ф. гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква рецензия. Това, което видяхме досега е, че той се занимава с полуполитически каузи. Затваря делото или следствието за кюлчетата и пачките, затваря „ Барселонагейт ”, а не виждаме нищо действително откъм антикорупционни каузи и следствия. Нашето доверие към този и.ф. гл. прокурор е под всякакво равнище ”, разяснява Кирил Петков.
Прочетете още
Относно мненията на Борисов, Петков съобщи: " Това, което желая да кажа на Борисов, е - първо, в случай че желае да си приказваме, може постоянно да се обади, а не да си приказваме през медиите. Надявам се в първите дни на септември да продължим връзката. Второто, което ме тормози доста е, че предишния път, когато държавното управление падна, беше основно поради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем изцяло транспарантно - парите да отиват за действително строителство, а не в чували. Това, което сега се случва, е министър Цеков пуска още веднъж поръчките по най-прозрачния метод електронно и на най-ниска цена. Не може да има корупция в този момент. И в този момент въпросът ще бъде, дали същите стопански ползи, които смъкнаха предишното държавно управление, ще стартират да клатят и настоящето? Защото знам, че става дума за стотици милиони и най-много за честното строене на тези пътища ". Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната ". 

„ Септември би трябвало да го разграфим по ден. Има ужасно доста закони, които би трябвало да се случат в септември. Трябва да оправим дружно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един същински закон ”, добави Петков.

Той разяснява и показното ликвидиране на Алексей Петров: „ Просто е безумно 2023 година да имаме показни убийства и по едно и също време с това службите за сигурност да не бъдат реформирани. Виждате, че президента не изиска промяната на най-висшата служба в професионалната част на Министерство на вътрешните работи. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Въпросът към ГЕРБ е - за какво 3 месеца не вкарваме законите за промяната? Те би трябвало да се определят дали са с президента или поддържат промените в службите ”.

„ Г-н Божков знаете, че е упрекнат по закона „ Магнитски ”. Знаете, че обвиняванията за предоставяне на рушвет са към господин Горанов, също по този закон. И в този момент е значимо да се разбере, след следствията на прокуратурата - ще има ли оневиняване и прикриване, от моя позиция, или ще се стигне до някакви истини? Знаем, че „ Магнитски ” беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се вляе от политическите събития ”, разяснява Петков по отношение на проблема с Васил Божков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР